Üdvözlünk Trixi és Vikica oldalán

“Sose haragudj meg arra, Ki durva szóval megsebez. Tudom jól, hogy fáj a sértés, Valld be, a fontos mégsem ez. Hidd el nekem, senki nem rossz, Hidd el, jók az emberek, Valakiért mindenki harcol, Valakit mindenki szeret...”

Ezeregyéjszaka desszert 

Hozzávalók 
5 dkg vaj 
3 tojás 
1 mokkáskanál őrölt fahéj 
2 dl joghurt 
5 dkg őrölt mandula 
10 dkg cukor 
1 vaníliás cukor 
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió 
1 evőkanál kakaó 
1 kávéskanál citromlé 
12 dkg liszt 

Keverjük habosra a vajat cukorral és vaníliás cukorral. Adjuk hozzá az egész tojásokat, és keverjük további 3-4 percig. Keverjük össze a lisztet, sütőport, fahéjat, szerecsendiót és kakaót. Verjük fel habverővel a joghurtot, és keverjük bele a citromlevet. Lassan keverjük a vajas tojásos keverékbe a lisztet és a joghurtos keveréket úgy, hogy egy kicsit az egyikből, egy kicsit a másikból öntsünk bele, vigyázva, nehogy csomós legyen. Legvégén keverjük bele a mandulát. Öntsük jól kivajazott tortaformába, és közepesen meleg sütőben süssük 25-30 percig. Mikor kihűlt vágjuk ketté, és töltsük meg a krémmel.

                    grandseparateur.gif

Aranygaluska
Hozzávalók:
 1
kg liszt
15 dkg porcukor
3 dl. olaj
1 dkg só
8 tojás sárgája
1 citrom héja
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. élesztő
4 dl. tej

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. Alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat. Az olajat a végén adjuk hozzá lassan csurgatva, hogy lágy, puha tésztát kapjunk Másfél - két órán át kelesztjük, aztán olajos kanállal a tepsibe szaggatjuk. Tetejét őrölt dióval megszórjuk és mehet a sütőbe.
Vanília öntettel tálaljuk.

                       grandseparateur.gif

Puncsos szelet

Hozzávalók:TÉSZTA:
6 db tojás
21 dkg cukor
3 cs. puncs ízű puding por
1/2 cs. sütőpor
TÖLTELÉK:
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 db tojás sárgája
1 kanál rum
  barack lekvár ízlés szerint
TETEJE:
15 dkg porcukor
3 db tojás fehérje
   

6 egész tojást a 21 dkg cukorral 20 percig szárazon, 10 percig gőz fölött verjük majd belekeverjük a 3 csomag puding port és a sütőport. Forró sütőben kisütjük.
A töltelékhez valókat alaposan kikeverjük és a kihűlt tésztára kenjük.
A 3 tojás fehérjét a 15 dkg cukorral gőz fölött habosra keverjük majd a töltelékre kenjük és hagyjuk megszáradni.

                           grandseparateur.gif

Csokis maffin
Hozzávalók:
 15
dkg vaj
15 dkg cukor
10 dkg liszt
2 db tojás
1 evőkanál kakaópor
5 dkg étcsokoládé
1 kávéskanál sütőpor

A vajat jól kikeverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a 2 db tojást, a kakaóport és a sütőporral összekevert lisztet. Miután simára kevertük, hozzáadjuk a kis darabkákra vágott étcsokoládét.
Előmelegített sütőben (180 C° fokon) kb. 20 percet sütjük.
 

                         grandseparateur.gif 

Barackos muffin
Hozzávalók:
6 fél őszibarack konzervből
2 kocka vaj
1 bögre cukor
4 tojás
másfél bögre liszt
fél zacskó sütőpor
Melegítsd elő a sütőt 190 °C-ra. Az őszibarackokról csöpögtesd le a levet, majd kockázd fel őket apró darabokra. Keverd habosra a vajat, a cukrot, és egyenként add hozzá a tojásokat, majd a lisztet, a sütőport és a barackdarabokat is. Töltsd a tésztát muffinformákba, és süsd 20 percig.

                      grandseparateur.gif

mirinda szelet

hozzávalók: (tésztához)
6 tojás
6 púpozott evőkanál cukor
4 púpozott evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
fél dl olaj
fél csomag sütőpor

a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a sütőporral és a cukorból 3 kanállal hozzá adjuk az olajat, és a lisztet kanalanként. A tojásfehérjét felverjük és hozzáadjuk a maradék 3 kanál cukrot, majd a két masszát összedolgozzuk
lisztezett tepsibe téve megsütjük, a piskótához hasonló módon.

hozzávalók: (krém )

 1/2 kg sovány túró ezt a fajtát a pluszban lehet megvásárolni, olcsó és nagyon jó a sütikhez, 1/2 kg 200 Ft
25 dkg porcukor
3 csomag vaniliás cukor
egy citrom reszelt héja
Ha kihűlt a süti tészta rákenjük ezt a krémet


mirinda zselé a tetejére
2 csomag főzős vanilia pudingpor
6,4 dl narancs izű szénsavas üdítő
10 dkg cukor

az üditőből egy decit félreteszünk, ezzel keverjük ki a pudingport, majd az egészet a cukorral együtt felrakjuk főni, folyamatos kevergetéssel alacsony hőfokon addig fözzük, mig kicsit átlátszóvá nem válik, ha már nem forró, langyos, rákenhetjük a túróra.

                         grandseparateur.gif

Színes torta (sütés nélkül)

Hozzávalók: 6 db tojás
9 evőkanál cukor
3 cs. vaníliás cukor
1 nagy tejföl
2 nagy csomag zselatin
fél liter vízben feloldva
1 csomag piros tortazselé
2 nagy kanál natúr kakaópor
Elkészítés: 3 tojást, 3 kanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral nagyon habosra felverünk robotgéppel, majd beleöntjük a langyosra hűtött zselatin harmad részét. Egy lecsatolható kerek tortaformába öntjük, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Következő réteg: 3 tojást, 3 kanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, a natúr kakaóporral ismét habosra verjük, majd a már megdermedt sárga rétegre öntjük. Ezt is hűtőben megdermesztjük. A tejfölt 3 kanál cukorral és 1 vaníliás cukorral habosra verjük, ezt is az előzőek tetejére öntjük. Ha ez is megdermedt, akkor elkészítjük a gyümölcskocsonyát, és ezt is a tetejére öntjük.
Tanácsok: Mindig várjuk meg, hogy az előző réteg alaposan megdermedjen.

                    grandseparateur.gif

Bögrés süti 5 perc alatt


Hozzávalók:
4 ek liszt
1 mk sütőpor
4 ek porcukor
2 ek kakaópor
1 tojás
3 ek tej
3 ek olaj

Elkészítés:

A hozzávalókat egy nagy, mikrózható bögrében, vagy egy műanyag edényben a fenti sorrendben jól összekeverem. Mikróban teljes fokozaton 3 perc alatt megsütöm.

                     grandseparateur.gif

 

Villámgyors süti

Hozzávalók:
1 pohár natúr joghurt
1/2 pohár olaj
2 pohár liszt
1 pohár kristálycukor
2 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint: kimagozott meggybefőtt, almadarabok, fahéj, csoki...

Elkészítés:
 
A hozzávalókat egy tálban csomómentesre keverem, kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm. Rászórom a befőttet, vagy a darabolt csokit, fahéjat, kockázott almát, vagy sok-sok kakaóport keverek bele.
 

180 fokos előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm.

                      grandseparateur.gif

Gyors almás süti

Hozzávalók:
4 tojás
fél bögre cukor
fél bögre étolaj
másfél bögre liszt
1 kk. szódabikarbóna
másfél tk. fahéj
4-5 alma

Elkészítés:

Almákat hámozás után kockára vágjuk.
Az egész tojásokat a cukorral, habosra kavarjuk, hozzáadjuk az étolajat, majd a lisztet, amibe belekevertük a fahéjat és szódabikarbónát. Végül a kockára vágott almát.
Zsírozott lisztezett tepsiben sütjük.
Elég sűrű lesz az állaga a sok almától, de sütés közben a tészta szépen elterül és feljön.

                     grandseparateur.gif

 

Gyümölcsös kekszes túrótorta

25 dkg kekszőrlemény (üzletben lehet kapni)
10 dkg margarin
25 dkg túró
1 citrom reszelt héjja
1 pohár joghurt
2 evőkanál mascarpone vagy tejszínes krémsajt
2 evőkanál zselatin
kristálycukor ízlés szerint
2 csomag vaniliáscukor
50 dkg valamilyen gyümölcs (meggy, eper, barack, stb.)

Elkészítés

A keksz őrleményt az olvasztott margarinnal összekeverjük és fél órára hűtőbe tesszük. A túrót keverjük össze a joghurttal, mascarponéval, mézzel, citromhéjjal, vaniliáscukorral és a zselatin felével. A gyümölcsöt turmixoljuk össze a maradék zselatinnal és kevés cukorral. Egy tortaformába töltjük az alap masszát és egyenletesen eloszlatjuk rajta a túrós krémet, majd pihentessük a hűtőben fél órát. Végül tegyük a tetejére a zselatinos gyümölcsszószt és tehetünk rá egy kevés darabos gyümölcsöt is. Hogy teljesen megszilárduljon, még egy kicsit a hűtőbe tesszük. Jó étvágyat kívánok.

                      grandseparateur.gif

 5, 4, 3, 2, 1, fél! (Süti)

 
Hozzávalók: 5 evőkanál liszt, 4 evőkanál cukor, 3 egész tojás, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál 10%-os ecet, fél csomag sütőpor.

 A hozzávalókat összekeverjük, tortaformában vagy tepsiben sütjük. Vigyázat hamar elkészül! Amikor kész, tálcára borítjuk, bevonjuk mogyorókrémmel vagy tortabevonóval, a tetejét tetszés szerint gyümölccsel vagy befőttel kirakjuk. 

 
                      grandseparateur.gif 


Mandulabomba meggyel

 Hozzávalók:

20 dkg mandula
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliáscukor
1 kávéskanál citromlé
meggybefőtt
reszelt csokoládé
1 tojásfehérje

A hámozott mandulát, a porcukrot, a vaníliáscukrot és 1 citrom levét keverd össze a tojásfehérjéből felvert kemény habbal. A masszából formálj golyókat oly módon, hogy minden golyó közepébe tegyél 1 szem meggyet. Csokoládéreszelékbe hempergetve tálald.

 
                     grandseparateur.gif
 
Diós golyók

 Hozzávalók:

25 dkg dió
20 dkg porcukor
1 tojásfehérje
3 evőkanál rum

A darált diót keverd el a porcukorral, a rummal és a tojásfehérjével. Porcukorral megszórt deszkán formálj belőle hengert. Vágd szeletekre, 1-1 fél dióbelet tegyél rá, formálj belőle golyókat, és darált dióban megforgatva tálald.

                       grandseparateur.gif 

 
Egérke

 Hozzávalók:

0,5 dl tej
50 dkg liszt
2-3 evőkanál cukor

6 tojás
olaj

A tejet csipetnyi sóval meg a cukorral ízesítsd, forrald fel, és állandóan kevergetve lassan öntsd bele a lisztet. Vedd le a tűzről, és tovább keverve egyenként dolgozd el benne a tojásokat. Olajban mártogatott kanállal a tésztából szaggass gömböket. Süsd ropogós pirosra a megforrósított olajban. Kakaós vagy fahéjas porcukorral meghintve tálald.

                      grandseparateur.gif 

 

 Epres omlett

 Hozzávalók a tésztához:

6 tojás
5 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
A töltelékhez:
50 dkg eper
5-10 dkg cukor
a tetejére porcukor

A tojások sárgáját a cukorral alaposan keverd ki, majd a tojások habbá vert fehérjéjét is add hozzá, a vajon süss belőle négy omlettet. Az epret csumázd le, ha nagy szemű, félbe vagy négyrészt vágd, és a cukorral 1-2 percig párold. Oszd négyfelé, mindegyik omlettre tegyél egy halommal, és a tésztát - félbe hajtva, tűzálló tálra egymás mellé fektetve - porcukorral szórd meg. A sütőben melegítsd át, de ne süsd meg.


                     grandseparateur.gif
 
Bögrés mákos

 Hozzávalók:

1 tojás
1 bögre cukor
1 bögre tej
1 bögre darált mák
1 bögre rétesliszt
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja a forma kikenéséhez zsír és liszt
a töltéshez gyümölcsíz
a tetejére porcukor

Az egész tojást a sütőporral meg a cukorral keverd ki, és egymás után add hozzá a többi hozzávalót. Alaposan kizsírozott, kilisztezett közepes nagyságú tepsibe töltsd bele, és előmelegített sütőben tűpróbáig süsd. Deszkára borítva hűtsd ki, majd vágd két lapra, és töltsd meg gyümölcsízzel, porcukorral szórd meg.

                         grandseparateur.gif 

 
 sajtos pogácsa

 Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 25 dkg margarin, 1 kisdobozos tejföl, 15-25 dkg sajt ( ízlés szerint), 1 és fél deka só, 1/2 dl tej, csipet cukor.

  Az élesztőt, a pici cukros langyos tejben felfuttatjuk. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot. Közepébe fészket készítünk és belerakjuk a sót, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Egy rugalmas, nem túl lágy tésztát kell, hogy kapjunk. ( A hozzávalók minőségétől függően korrigálhatunk egy kis plusz tejjel vagy liszttel)

 1 óráig pihentetjük, majd 2 cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Tetejét tojássárgájával lekenjük, ízlés szerint szórhatunk akár rá még sajtot vagy különböző magokat. Tepsire téve még negyedóráig pihentetjük, végül nem túl forró sütőben aranybarnára sütjük.


                     grandseparateur.gif
 

 Hideg gyümölcsrizs

7 dl tej
 3 lap zselatin
 kis rum
3 dl tejszín
 fél kg gyümölcs
10 dkg cukor
15 dkg rizs
 
Puhára főzzük a rizst 6 dl vaníliás tejben, ezután beáztatjuk a zseltint hideg vízbe , majd a maradék tejbe felolvasztjuk és a rizsre szűrjük át. Kihülés után adjuk hozzá a kanálnyi rumot és a tejszínből vert hab felét, mait jól megcukroztunk. Egy megfelelő tálat kibéleljük a gyümülcsökkel, majd ráöntjük a rizst és hidegre tesszük pihenni. Ha már elég kocsonyás, kiborítjuk a rizst egy tálba úgy, hogy előtte az edény, amiben a rizs volt, meleg vízbe tesszük. A tejszínhab másik felével díszitjük. Friss gyümölcs helyett használható kompót is.

                     grandseparateur.gif


Barackfagylalt

 10 adag

 1 l víz
 45 dkg cukor
 45 dkg barack
 
Jól megmossuk, és megtisztítjuk a gyümölcsöt, majd átpasszírozzuk. Az így kapott gyümölcsvelőhöz hozzáadjuk a vízben, tűz felett felolvasztott cukrot, mikor az már kihült. Átszűrjük,és hűtés után fogyasztható. Savanyúsága pár csepp citromlével alakítható.Sárga-, vagy őszibarack egyaránt használható hozzá. 

                      grandseparateur.gif 

Dió fagylalt

Hozzávalók:
20 dkg dió,
3 cl rum,
8 dkg cukor,
1 l tej,
17 dkg vaniliás cukor,
8 tojássárgája..

Elkészítés:

  20 dkg diót megpirítunk sütőben, héját ledörzsöljük, 8 dkg cukorral megpörköljük. Kihűtjük, megdaráljuk vagy összetörjük. 1 liter tejet 17 dkg vaníliás cukorral, 8 tojássárgájával sűrű krémmé főzünk, belekeverjük a mogyorót. Fagyasztjuk.

Elkészítés ideje: 20perc + fagyasztás

                  grandseparateur.gif


Vanilia fagylalt recept

Hozzávalók:
20 dkg cukor,
4 egész tojás,
1 l tej,
1/2 rúd vanilia.

Elkészítés:

  20 dkg cukrot 4 egész tojással habosra keverünk,felengedjük 1 liter forró tejjel, amelybe 1/2 rúd vaniliát főzünk. Az egészet folyton keverve felfőzzük, aztán egészen kihűtjük és fagyasztjuk.
A csokoládés és kakaós fagylaltot is úgy készítjük, mint a vaniliásat, csak vanília helyett 2 dkg csokoládét vagy kakaót keverünk a krémhez és azzal főzzük.

Elkészítés ideje: 20perc + fagyasztás


                 grandseparateur.gif


Csokoládé parfé

Hány személyre: 4

 12 dkg csokoládé
 6 dl tejszín
 3 tojássárgája
1/4 vaníliarúd
 12 dkg porcukor
 
A csokoládét egy reszelő segítségével lereszeljük. A tejszínből 4 dl-t egy konyhai robotgép segítségével kemény habbá verünk, a maradék 2 dl-t a tojássárgájához, a vaníliarúdhoz és a porcukorhoz adjuk, majd krémmé főzzük. Miután kihűlt, beletesszük a keménnyé vert tejszínt, és az egészet egy formába töltjük. A mélyhűtűben állni hagyjuk néhány órán keresztül, majd tálalásnál tejszínhabot vagy friss gyümölcsöt teszünk rá.
                     

                    grandseparateur.gif  




titre_blinkies.gif


 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 40
Heti: 6
Havi: 348
Össz.: 461 665

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek Desszertek
Üdvözlünk Trixi és Vikica oldalán - © 2008 - 2024 - trixi-vikica.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »